Home Portfolio Plantcareforbeginners

Plant care for Beginners

Plant care for Beginners

Met Plant care for Beginners deel ik mijn ervaringen over het verzorgen van planten. Ik wil helpen om anderen voor te lichten over het gezond houden van hun planten en hoe ze te helpen groeien. Het doel is om te schrijven over planten die ik eigenlijk zelf verzorg, zodat ik kan schrijven over allerlei tips en trucs die je weet het misschien niet als je alleen maar andere gidsen kopieert en plakt.

Wat is mijn rol in dit project?

Mijn rol in dit project is alles doen, van ontwerpwerk, inhoud maken en dit delen op sociale media. Dit heeft me al veel geleerd over het bereiken van de doelgroep op een plaats waar ze rondhangen, in dit geval Instagram.

Gebruikte hulpmiddelen

Om dit doel te bereiken waren er verschillende hulpmiddelen die ik gebruikte:

  • PHP (laravel)
  • SCSS (+tailwindcss)

Ja, dat is het echt. Dit project is een flat file website. Dat betekent dat ik geen gebruik maak van een database, maar alle instellingen en inhoud worden in bestanden op de server opgeslagen. Deze bestanden worden geparsed om metatags en HTML artikelen te genereren.

Automatisering

Omdat ik graag met API's werk en veel processen automatiseer, heb ik al heel wat aan automatisering gedaan voor dit project. Alles van het binnenhalen van de Instagram feed, tot het publiceren van artikelen, het genereren van sitemaps, en het genereren van een RSS feed gaat allemaal automatisch. Het enige wat ik hoef te doen is inhoud maken en het systeem doet de rest voor me.

Het binnenhalen van de Instagram posts

Als de Instagram feed wordt binnengehaald, houd ik de URL van de post bij, de URL van de afbeelding, en de postdatum. Deze zijn allemaal opgeslagen in JSON bestanden, zodat ik die gewoon kan ontleden en de inhoud op de homepage kan serveren. Er is geen API verbinding nodig om deze beelden weer te geven. De Instagram API wordt momenteel eenmaal per dag benaderd via een cronjob. Alle nieuwe berichten en bijgewerkte berichten worden in het JSON bestand opgeslagen en de veranderingen worden in Git vastgelegd. met een duidelijke commit boodschap.

Het publiceren van de blogberichten

Alle metagegevens van blogposts worden opgeslagen in een JSON bestand, dit bestand bevat ook de publicatiedatum en of de post gepubliceerd is of niet. Een cronjob controleert het systeem elke dag of een post gepubliceerd moet worden. Als dat zo is, dan markeert het de post als gepubliceerd, genereert een sitemap, en een bijgewerkte RSS feed, en commit alle veranderingen naar Git met een duidelijke boodschap. Dit is erg prettig, want ik hoef nooit meer te denken over het opnieuw handmatig publiceren van een bericht en het bij Google indienen om te indexeren. Ja het zendt zelfs de sitemap automatisch naar Google.

View the website