Home Portfolio Gardenambience

Garden Ambience homepage

Garden Ambience

Als gepassioneerd en toegewijd softwareontwikkelaar vind ik het geweldig om een van mijn afgeronde projecten, Garden Ambience, te laten zien.

Over het project

Garden Ambience is een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke website die dient als virtueel toevluchtsoord voor tuinliefhebbers. Je vindt er een uitgebreide catalogus met tuingerelateerde producten, handige tips en inspirerende ideeën.

Mijn rol en aangetoonde vaardigheden

Ik was de enige ontwikkelaar voor dit project, verantwoordelijk voor zowel de frontend als de backend ontwikkeling. Mijn rol vereiste dat ik mijn technische expertise gebruikte om een naadloze gebruikerservaring en robuuste functionaliteit te garanderen.

Frontend ontwikkeling

Met TailwindCSS als CSS framework en Blade templating taal heb ik een intuïtieve en visueel opvallende interface gemaakt. Het responsieve ontwerp van de website garandeert een soepele browse-ervaring op verschillende apparaten.

Backend ontwikkeling

Voor de achterkant heb ik Jigsaw gebruikt, een statische site-generator gebouwd met Laravel, een PHP-framework. Deze keuze toont mijn vermogen om complexe en efficiënte webapplicaties te maken.

Hosting

De hosting van deze website wordt verzorgd door Netlify, waardoor wijzigingen aan de website snel en binnen een minuut gepubliceerd kunnen worden. Dit demonstreert mijn vaardigheden in het gebruik van moderne implementatieplatforms.

Probleemoplossend vermogen

Dit project bracht unieke uitdagingen met zich mee die om innovatieve oplossingen vroegen. Op zoek naar een website met minimaal onderhoud en een hoge betrouwbaarheid, koos ik voor een statische site-generator. Om dynamische inhoud te onderhouden, gebruikte ik hooks die productinformatie uit de Amazon Product Advertising API halen. Deze aanpak zorgde ervoor dat de website up-to-date bleef zonder veelvuldige handmatige tussenkomst en onderstreept mijn vermogen om vindingrijke oplossingen te ontwikkelen voor complexe eisen.

Inhoud produceren en publiceren

Een van de unieke aspecten van Garden Ambience is het contentproductie- en publicatieproces. Ondanks het feit dat het een statische website is zonder een traditionele back-end, is het toch mogelijk om de inhoud automatisch te plannen.

Om dit te bereiken heb ik gebruik gemaakt van de eenvoud van Markdown voor het maken van inhoud. Markdown vereenvoudigt niet alleen het schrijfproces, maar behoudt ook de uniformiteit van de lay-out van de inhoud op de hele site.

Voor het publiceren gebruikte ik serverloze functieaanroepen. Dit geautomatiseerde systeem maakt geplande updates van de website mogelijk en zorgt ervoor dat gebruikers altijd verse inhoud krijgen zonder handmatige tussenkomst.

Deze aanpak toont mijn vermogen om praktische en innovatieve oplossingen te implementeren, waardoor de efficiëntie wordt gemaximaliseerd terwijl de esthetische en functionele integriteit van de website behouden blijft.

Belangrijkste opmerkingen

Garden Ambience is een bewijs van mijn capaciteiten als softwareontwikkelaar. Het onderstreept mijn technische vaardigheden, probleemoplossend vermogen en toewijding aan het leveren van gebruikersgerichte oplossingen van hoge kwaliteit.

View the website