Home Portfolio Tracerlab

Tracerlab screenshot

Tracerlab

Wetenschap, van welke aard dan ook, is een onderwerp waar ik graag over praat. Ik was dus dolblij toen me gevraagd werd een website voor Tracerlab te bouwen en op de een of andere manier bij te dragen aan de wetenschap. Als ik het niet via academisch onderzoek kan doen, dan doe ik het wel via het bouwen van een website voor een geweldig project.

Het wiel niet opnieuw uitvinden

Omdat het inhoudsbeheer aspect van dit project erg belangrijk was, koos ik ervoor WordPress te gebruiken. Normaal maak ik websites met Laravel, omdat ik graag volledige controle heb over alles wat ik bouw. Maar waarom zou ik het wiel opnieuw uitvinden door een inhoudsbeheersysteem te maken als Wordpress er al is.

Wat heb ik geleerd?

Het maken van het aangepaste thema voor WordPress was een uitdaging, maar was gemakkelijker dan ik verwachtte. Ervoor zorgen dat het thema ook echt via de WordPress UI te bewerken was, was het moeilijkste deel om te begrijpen, maar gelukkig is de documentatie bij tijd en wijle behulpzaam.

Zou ik iets anders doen?

Absoluut! In plaats van een standaard Bootstrap thema te gebruiken zou ik Tailwindcss gebruiken, omdat ik daarmee snel een ontwerp kan opzetten. Sommige ontwerp-elementen zijn gebroken, wat verholpen zou worden als ik Flexbox gebruik, maar tot nu toe heb ik dat nog niet toegepast.

Gebruikte gereedschappen

  • WordPress