Home Portfolio Authenticfoodies

Authentic Foodies homepage

Authentic foodies

Als toegewijde softwareontwikkelaar die graag unieke en gebruiksvriendelijke digitale ervaringen creëert, ben ik er trots op om een van mijn opmerkelijke projecten te laten zien, Authentic Foodies.

Over het project

Authentic Foodies neemt gebruikers mee op een wereldwijde culinaire reis. Deze levendige website bevat een uitgebreide verzameling authentieke recepten uit de hele wereld, samen met spannende culinaire content.

Mijn rol en aangetoonde vaardigheden

Ik was de enige ontwikkelaar voor dit project, verantwoordelijk voor zowel de frontend als de backend ontwikkeling. Ik heb mijn diverse technische vaardigheden ingezet om een robuuste en aantrekkelijke gebruikerservaring te leveren.

Frontend ontwikkeling

Met behulp van TailwindCSS en de templatingtaal Blade heb ik een visueel aantrekkelijke en intuïtieve interface gebouwd. Het responsieve ontwerp zorgt voor naadloos browsen op verschillende apparaten en biedt gebruikers een heerlijk digitaal culinair avontuur.

Backend ontwikkeling

De achterkant van Authentic Foodies is ontwikkeld met Jigsaw, een statische site-generator gebouwd met Laravel, een PHP-framework. Met deze aanpak kon ik een betrouwbare en efficiënte webapplicatie bouwen zonder dat er traditionele server-side verwerking nodig was.

Hosting

De website wordt gehost op Netlify, waardoor wijzigingen binnen enkele minuten kunnen worden gepubliceerd. Deze snelle updatecyclus zorgt ervoor dat de website altijd de meest recente en relevante inhoud biedt aan zijn gebruikers.

Inhoud produceren en publiceren

Ondanks het feit dat Authentic Foodies een statische website is, kan de inhoud automatisch worden ingepland. Het gemak van het schrijven in Markdown, gecombineerd met serverloze functie-aanroepen voor het publiceren, zorgt voor een gestroomlijnd proces voor het maken en publiceren van inhoud. Dit systeem zorgt ervoor dat de website altijd verse en boeiende inhoud biedt aan zijn gebruikers zonder dat er voortdurend handmatige updates nodig zijn.

Belangrijkste opmerkingen

Authentic Foodies getuigt van mijn capaciteiten als softwareontwikkelaar. Het laat mijn technische vaardigheden zien, mijn innovatieve probleemoplossende vaardigheden en mijn toewijding aan het creëren van gebruikersgerichte digitale ervaringen van hoge kwaliteit.

View the website